Literatuur in Bibliotheek Oss

Dit schooljaar hebben we gekozen voor het boek Mijn jaar in een tent, geschreven door Tiny Fisscher. In de klas van Zwaan krijgt iedereen de opdracht om een challenge te doen om geld op te halen voor een goed doel. Zwaan besluit dat ze een jaar lang in een tent gaat slapen om geld op te halen voor vluchtelingenkinderen. Stiekem vindt ze dit toch wel spannend! Ze sluit vriendschap met Bonk, een jongen die tijdelijk bij de buren woont. Samen bedenken ze manieren om haar actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk geld op te halen. Maar niet alles gaat zoals ze graag had gewild.


Mijn jaar in een tent Tiny Fisscher
 
Het verhaal wordt geschreven vanuit het perspectief van Zwaan, waardoor je als lezer meteen meegezogen wordt in het verhaal.Een verhaal dat tegelijkertijd ook heel actueel is en uitnodigt tot nadenken over onder meer vluchtelingenproblematiek.
 
Illustraties Sophie Pluim
Uitgeverij Volt
Afbeelding: https://tinyfisscher.nl/mijn-boeken/mijn-jaar-in-een-tent/

Maak kennis met de jeugdafdeling van de bibliotheek Oss

Groep 6
Basismenu - Literatuur

Locatie
Bibliotheek Oss
Raadhuislaan 10
5341 GM Oss

Periode
Maart en april

Lesrooster
Basismenu rooster 2021-2022

Duur
1 uur

Contact
Sandra van Bruinisse
0412-622 618 - sbru@nobb.nl
Anton Bimbergen
0412-622 618 - ab@nobb.nl

Lesmateriaal
In verband met auteursrecht mag de handleiding Literatuur niet op de website geplaatst worden. De handleiding is op te vragen bij Sandra van Bruinisse (sbru@nobb.nl) en/of Anton Bimbergen (ab@nobb.nl). 

Evaluatie