Animatiefilms

Met opdrachten in de handleiding worden de leerlingen voorbereid op het kijken naar de films. In Groene Engel krijgen de leerlingen meerdere korte animatiefilms te zien die met verschillende technieken zijn gemaakt. Tussen de filmpjes in worden er vragen gesteld aan de leerlingen.
Dat gebeurt met behulp van “stills” uit de verschillende films – dat zijn foto’s van filmfragmenten- en door stukjes uit de films opnieuw te vertonen. De filmvertoningen vinden plaats in mei en juni 2020. De groepsdocenten kunnen zelf, uit een lijst van keuzemogelijkheden, aangeven wanneer zij naar Groene Engel willen komen.

Met enkele na-opdrachten, die na het bezoek aan Groene Engel in de klas kunnen worden uitgevoerd, wordt het creërend vermogen van de kinderen gestimuleerd.
Als laatste wordt de leerlingen gevraagd een recensie te schrijven: goed als reflectie-oefening en natuurlijk ook goed als taaloefening.

Op dit moment is nog niet bekend welke animatiefilms geselecteerd worden. Het zijn altijd nieuwe films van hedendaagse, professionele animatiefilm-kunstenaars.
De animatiekunstenaars komen uit verschillende delen van de wereld: de beeldtaal van de filmpjes is zo krachtig dat het zonder woorden toch makkelijk begrepen wordt.

Groep 8
Basismenu - Audiovisueel

Menu
Animatiefilmvoorstelling en daarop voorbereidende handleiding “Audiovisueel”
worden verzorgd door Groene Engel.

Locatie
Cultuurpodium Groene Engel

Periode
Mei en juni 2020

Aantal leerlingen
1 tot 3 klassen tegelijk

Duur
Ongeveer 1 uur

Rooster
Basismenu 2018-2019

Lesmateriaal

Contact
Oscar Jansen
0412-638445 - oscar@groene-engel.nl

Evaluatie

Nog niet beschikbaar