Kunst op de wc

Vanwege de steeds weer veranderende corona-maatregelen besloot Museum Jan Cunen het educatieve programma voor groep 7 anders aan te pakken dan voorgaande schooljaren. Dit jaar vindt het volledige programma plaats op school en krijgen de leerlingen (virtueel) een museumdocent op bezoek.

Tijdens het Basismenu gaan de leerlingen kennismaken met de kunstwerken van Koos Buster die te zien zijn in de tentoonstelling ‘Kunst op de wc’ op de toiletten van Museum Jan Cunen. Hij maakt echte dingen na van klei, maar dan vreemd. Net anders. Soms lijkt het of zijn werk wiebelt.

Het programma bestaat uit drie lessen:

  • Les 1 wordt gegeven door een museumdocent op school of via videobellen. Tijdens deze les leren de kinderen over Jan Cunen, Koos Buster en zijn tentoonstelling in het museum. Ook wordt er een film getoond: twee leerlingen uit groep 7, Anouk en Niels, bekeken de tentoonstelling van Koos in het museum en stelden via Zoom allemaal vragen aan hem.
  • Les 2 wordt gegeven door de vaste docent van groep 7. Iedere leerling ontvangt een eigen maakpakket ‘Maak je eigen #kunstopdewc’ en gaat zelf aan de slag met het maken van een kunstwerk á la Koos Buster.
  • Het project wordt samen met de museumdocent in les 3 afgesloten. Er wordt gereflecteerd op wat er is gemaakt en als het mogelijk is wordt er op de wc’s van school een eigen ‘Kunst op de wc-tentoonstelling’ gemaakt.

Raadpleeg de docentenhandleiding ‘Kunst op de wc’ voor meer informatie over het programma voor groep 7. Meer informatie over de tentoonstelling van Koos Buster en Museum Jan Cunen kun je vinden op www.museumjancunen.nl

 mg 2525maakpakket

Foto’s van de tentoonstelling ‘Kunst op de wc’ van                                      Foto van het maakpakket ‘Maak je eigen #kunstopdewc
kunstenaar Koos Buster op de toiletten van
Museum Jan Cunen (Fotograaf Loek Blonk)

Anouk en Niels bellen met Koos Buster

Groep 7
Beeldende kunst

Menu
Drie lessen op school

Locatie
De eigen basisschool

Periode
Voorjaar 2021

Rooster
Basismenu 2020-2021 

Basismenu rooster wordt door museumdocent
in overleg met groepsdocent ingepland.

Vragen over de roosters?
Neem contact op met Karin Schipper
(0412-798007 - karinschipper@museumjancunen.nl)

Duur
Les 1: 60-90 minuten
Les 2: variabel
Les 3: 90-120 minuten
Lengte van les 1 en 3 wordt afgestemd met de museumdocent die de school (virtueel) bezoekt

Deelnemers
Max. 35 leerlingen per klas

Contact
Karin Schipper
0412-798007 - karinschipper@museumjancunen.nl

Lesmateriaal