Bezoek aan Museum Jan Cunen

Op bezoek bij Museum Jan Cunen!
Met de klas een bezoek brengen aan Museum Jan Cunen is nooit saai. Samen met twee museumdocenten gaan de kinderen op ontdekkingstocht door het museum. Aan de hand van kijk- en doe-opdrachten ontdekken ze op welke manieren je allemaal naar kunst kan kijken, wat ze er zelf van vinden en horen ze de mening van klasgenootjes. Naast dat er veel wordt gekeken wordt er ook veel gefantaseerd en gaan de kinderen zelf aan de slag met korte doe-opdrachten.

Bereid jezelf en de klas voor met de docentenhandleiding
Om je klas goed voor te bereiden op het museumbezoek ontvang je van tevoren een handleiding. Daarin staat informatie over de tentoonstellingen die ze gaan zien, een korte doe-opdracht zodat de inhoud ook beklijft en vind je een reflectieopdracht voor na het museumbezoek. Allemaal bedoeld om jou als leerkracht te helpen en te ondersteunen, want je hebt het al druk genoeg. Ook staat er in de handleiding praktische informatie, zoals over parkeren en over het inschakelen van hulp door ouders.

Lockdown bestendig
Mocht er opnieuw een lockdown komen dan zoeken we samen naar een geschikte oplossing om op school of thuis een museumbezoek te ervaren. Inmiddels heeft het museum ervaring met het geven van online rondleidingen en online lessen.

 basismenu

Zaaloverzicht van de tentoonstelling ‘Jan Cunen blijft thuis’ met patroontekeningen van Bergoss.

Groep 7
Beeldende kunst

Menu
Museumbezoek

Locatie
Museum Jan Cunen en op school

Periode
Vanaf april t/m mei 2023

Rooster

Rooster 2023

Duur
90 minuten

Deelnemers
Max. 35 leerlingen per klas

Contact
Janneke van Wolfswinkel
06-47655417 
jannekevanwolfswinkel@museumjancunen.nl

Lesmateriaal
De handleiding wordt uiterlijk een maand voor aanvang van de activiteit gepubliceerd. 

Evaluatie

De evaluatielink wordt bij aanvang van het Basismenu gepubliceerd.