Bezoek aan Museum Jan Cunen

Op bezoek bij Museum Jan Cunen!
Met de klas een bezoek brengen aan Museum Jan Cunen is nooit saai. Samen met twee museumdocenten gaan de kinderen op ontdekkingstocht door het museum. Aan de hand van kijk- en doe-opdrachten ontdekken ze op welke manieren je allemaal naar kunst kan kijken, wat ze er zelf van vinden en horen ze de mening van klasgenootjes. Naast dat er veel wordt gekeken wordt er ook veel gefantaseerd en gaan de kinderen zelf aan de slag met korte doe-opdrachten.

Bereid jezelf en de klas voor met de docentenhandleiding
Om je klas goed voor te bereiden op het museumbezoek ontvang je van tevoren een handleiding. Daarin staat informatie over de tentoonstellingen die ze gaan zien, een korte doe-opdracht zodat de inhoud ook beklijft en vind je een reflectieopdracht voor na het museumbezoek. Allemaal bedoeld om jou als leerkracht te helpen en te ondersteunen, want je hebt het al druk genoeg. Ook staat er in de handleiding praktische informatie, zoals over parkeren en over het inschakelen van hulp door ouders.

 WhatsApp Image 2023 05 04 at 15.37.30 2

Foto: Wiosna van Bon

Groep 7: Basismenu | Beeldende kunst

Menu
Museumbezoek

Locatie
Museum Jan Cunen 

Periode
Vanaf april t/m mei 2024

Rooster

Rooster OKVO MJC groep 7 - 2023-2024 (PDF)

Duur
90 minuten

Deelnemers
Max. 35 leerlingen per klas

Contact
Janneke van Wolfswinkel
06-47655417 
jannekevanwolfswinkel@museumjancunen.nl

Lesmateriaal

Handleidingen en werkbladen worden begin 2024 gepubliceerd

Introductiefilm Museum Jan Cunen

Evaluatie

Wij zouden het zeer waarderen als jullie het evaluatieformulier invullen. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.