Literatuur in Bibliotheek Oss

Ieder schooljaar wordt er een nieuw leuk boek en een inspirerende schrijver gezocht die past bij de doelgroep. Zo kan er weer een mooie voorstelling gemaakt worden! Zodra er meer bekend is, wordt dit hier meteen gedeeld.

Ter voorbereiding op het bezoek aan de Bibliotheek Oss wordt het boek door de leerkacht in de klas voorgelezen. In de handleiding Literatuur is het boek het uitgangspunt voor de lessen. De lessen zijn gericht op taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid.

Tijdens het schrijversbezoek in de bibliotheek leren de kinderen de schrijver en het auteurschap beter kennen en mogen ze al hun vragen stellen. Vervolgens maken ze verschillende opdrachten om meer inzicht te krijgen in de bibliotheek als kenniscentrum van informatie, als inspiratiebron voor het stimuleren van leesplezier, maar ook als ontmoetingscentrum. Kortom: de bibliotheek biedt voor ieder wat wils!

Maak kennis met de jeugdafdeling van de bibliotheek Oss

Groep 6
Basismenu - Literatuur

Locatie
Bibliotheek Oss
Raadhuislaan 10
5341 GM Oss

Periode
Mei en juni 2024

Lesrooster
Het rooster publiceren we in het voorjaar 2024

Duur
1 uur

Contact
Sandra van Bruinisse
0412-622 618 - sandravanbruinisse@nobb.nl

Lesmateriaal
In verband met auteursrecht mag de handleiding Literatuur niet op de website geplaatst worden. De handleiding is op te vragen bij Sandra van Bruinisse (sandravanbruinisse@nobb.nl). 

Evaluatie

Wij zouden het zeer waarderen als jullie het evaluatieformulier invullen. Hierdoor kunnen we ons aanbod verder verbeteren.