Aanbod schooljaar 2023-2024

Dans en muziekvoorstelling "Koning van Karton" door Garage TDI, jeugdtheater Drenthe.

Muziek en dans zijn met elkaar verweven, want wat is nu dans zonder de muziek? Ook dit schooljaar is de discipline muziek en dans voor groep 3 en groep 4 samengevoegd in één voorstelling.

De voorstelling

In een straat van karton kent niemand elkaar.

Tot er voorzichtig een raam opengaat. En dan nog één. Iemand wil vrienden maken. Eén raam in de straat blijft dicht.

Door de muren heen hoor je muziek. Muziek die door de straat danst, die van de straat een zee maakt en van de zee een bos. Een vriendschap ontstaat.

En dan, ineens, staat hij daar, mét z’n muziek. Leuk hoor! Maar met drie is wel heel anders dan met twee. Hoe doe je dat, vrienden zijn met drie?

6016c9d69445b

Koning van Karton is een speelse danstheatervoorstelling met livemuziek over vriendschap, over ontmoeten, samen spelen en vrienden delen. De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Het kartonnen kasteel van Linda Sarah en Benji Davies.

Door middel van de handleiding vooraf, worden de kinderen voorbereid op de voorstelling en leren ze alvast een liedje met bewegingen uit de voorstelling. Zo kunnen ze straks zelf ook meezingen en beweging tijdens de voorstelling! 

Speciaal voor OKVO 
Het laatste deel van de voorstelling is een workshop met de hele zaal die speciaal voor OKVO is ontwikkeld. Wanneer de kinderen tijdens het kijken naar de voorstelling misschien al wiebelbenen krijgen; geen zorgen, stilzitten hoeft niet! Deze workshop met de hele zaal! wordt gegeven door de dansers/muzikanten die de kinderen in de voorstelling hebben gezien.

5c388a537ebe6

Trailer van de voorstelling

Groep 3
Basismenu - Muziek

Menu
Muziekvoorstelling

Locatie
Zaal Linck - Muzelinck 

Periode
26 februari t/m 1 mei 2024

Lesrooster
Het rooster wordt opgesteld in overleg met de leerkracht en wordt ruim voor aanvang van de activiteit gepubliceerd.

Duur
Ca. 50 minuten

Deelnemers
Leerlingen van groep 3

Contact
0412-623727 - fanny.jol@muzelinck.nl

Lesmateriaal

Het lesmateriaal wordt ruim voor aanvang van de activiteit gepubliceerd.