En Niemand wist waarom

Tijdens het bezoek van groep 1 en 2 aan de voorstelling in de Marag Zaal van theater De Lievekamp maken de leerlingen kennis met de discipline theater door middel van een theatervoorstelling. De eerste ervaring met het theater vormt een belangrijk uitgangspunt. Ook dit schooljaar staat er weer een leuke, boeiende, grappige en interactieve voorstelling op het programma; de voorstelling ‘En niemand wist waarom’ door Simone Vertelt. 

Over En niemand wist waarom
En niemand wist waarom is een interactieve vertelvoorstelling omlijst met prachtige live muziek. Een modern sprookje voor kinderen vanaf 4 jaar over verdrietig mogen zijn zonder dat je weet waarom, iemand heel graag willen helpen en de moed vinden om voor jezelf op te komen en uit te spreken wat je voelt.

simone-vertelt-lr-foto-vera-rottger-scaled.jpgFoto: Vera Rottger

Simone van Laar speelt deze voorstelling met een muzikant die viool, piano, gitaar en trompet laat horen in deze voorstelling. Een unieke combinatie van verteltheater en muziek, waarbij met minimale middelen een groots verhaal wordt verteld. De kinderen in het publiek spelen een belangrijke, actieve rol in deze voorstelling en de voorstelling wordt afgesloten met een kort nagesprek.

Op een dag is de koningin verdrietig en niemand weet waarom. De koning wil haar graag helpen en wringt zich met behulp van de kinderen in allerlei bochten om haar op te vrolijken. Er is alleen één ding dat hij daarbij over het hoofd ziet…

Over Simone Vertelt
Simone vertelt bestaat uit Simone van Laar (tekst en spel) en een musicus die per voorstelling kan verschillen. Samen maken zij interactief en muzikaal verteltheater.

Simone studeerde aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en de Pabo en werkt als theatermaker en docent. Zij geeft les in het basisonderwijs en werkt bij de educatieafdeling van Het Nationale theater en Internationaal Theater Amsterdam.

simone-hr-en-niemand-wist-waarom-dorus-en-simone-bij-troon-hr-5.jpgFoto: Paul Hoes

Groep 1 & 2
Basismenu - Theater

Menu
Bezoek aan Theater De Lievekamp in de Marag Zaal

Locatie
Marag zaal (achterzijde theater De Lievekamp)

Periode
15 januari t/m woensdag 31 januari 2024

Lesrooster
Het rooster wordt ruim voor aanvang gepubliceerd

Duur
45-50 minuten

Deelnemers
Maximaal 90 leerlingen per voorstelling

Contact
Lobke van der Sanden
0412 667690 - educatie@lievekamp.nl

Thema
Sprookje, verdrietig zijn, muziek, troosten, emoties

Lesmaterialen
De handleiding wordt ruim voor aanvang gepubliceerd

Evaluatie

Evaluatie 2023