Kom je spelen?

Tijdens het bezoek van groep 1 en 2 aan Marag Zaal van theater De Lievekamp maken de leerlingen kennis met de discipline theater. De eerste ervaring met het theater vormt een belangrijk uitgangspunt bij het selecteren van een geschikte voorstelling. Ook dit schooljaar staat er weer een leuke, boeiende, grappige en betoverende voorstelling op het programma; de magische figurentheatervoorstelling Kom je spelen?’ door Laros & De Jong Beeldmakerij.

Over Kom je spelen?
Op een dag komt Irene door een merkwaardig toeval in Fantasierijk terecht. Wat een rare wereld! Eén ding is zeker; het komt haar allemaal vaag bekend voor. Ze komt zelfs haar speeltjes van vroeger tegen, die allemaal maar één ding willen: nog een allerlaatste keer met haar spelen. Maar daar heeft ze toch helemaal geen tijd voor? Ze moet snel naar huis… Maar kan ze eigenlijk nog wel zomaar naar huis? Of zit ze voor altijd vast in Fantasierijk?

kom_je_spelen.jpg

Met behulp van live te manipuleren projecties en grote speelfiguren gebaseerd op het speelgoed dat iedereen kent van nu (en vroeger), wanen wij ons in een wereld waarin alles mogelijk is. Als je maar je fantasie durft te gebruiken…

Over Laros & De Jong Beeldmakerij
Als geen ander weet theatermaakster Irene Laros – vanuit haar kunstzinnige opleiding – prachtige kleurrijke voorstellingen neer te zetten, waarbij zij steeds weer de beleveniswereld van haar publiek uitstekend weet te treffen.

De samenwerking met Willem Jan de Jong geeft aan hun werk nog meer diepgang en samen weten zij ieder concept uit te werken tot een innovatieve voorstelling. Technologieën die vakkundig en bewust worden ingezet geven het publiek een nieuwe kijk op figurentheater en scheppen verwondering en bewondering.

Naast het spelen op locatie in theaters en scholen in binnen- en buitenland heeft Laros & De Jong Beeldmakerij een eigen atelier in Oud-Vossemeer.

Groep 1 & 2
Basismenu - theater

Menu
Bezoek aan Theater De Lievekamp in de Marag Zaal

Locatie
Theater Marag (achterzijde theater De Lievekamp)

Periode
10 januari t/m 10 februari 2023

Lesrooster
Rooster 2023

Duur
45-50 minuten

Deelnemers
Maximaal 90 leerlingen per voorstelling

Contact
Lobke van der Sanden
0412 667690 - educatie@lievekamp.nl

Thema
Fantasie, herinneringen, jeugd, speelgoed, humor

Lesmaterialen

Evaluatie

Evaluatie 2023